Cena instalace plynového vytápění bývá strašákem. Obavy přitom nejsou na místě!

Rady a tipy
25. 07. 2024
141 zobrazení
Cena instalace plynového vytápění bývá strašákem. Obavy přitom nejsou na místě!

Situace v oblasti vytápění se nejen na českém trhu v posledních letech mění. Stále populárnější je vytápění pomocí obnovitelných zdrojů, ale i klasickým plynem. Příčiny jsou jednoduché. Zaprvé výrazně vzrostla cena elektřiny a tuhých paliv, ale vstupuje v platnost i zákaz vytápění spotřebiči určitých emisních tříd. Domácnosti, komerční i průmyslové objekty tak hledají vhodnou náhradu. Zejména domácnosti se pak často bojí ceny instalace plynového vytápění, tak se na ni pojďme detailněji podívat.

 

 

Co všechno zahrnuje cena za instalaci plynového vytápění?

Cena za instalaci plynového vytápění se může v souhrnu zdát vysoká nutné je však neopomínat skutečnost, že zahrnuje nový spotřebič, tedy náklady na nový plynový kotel, zřízení spalinových cest, ale i plynové potrubí, plynovou přípojku a další. Tyto náklady pak bývají zpravidla nižší, než je tomu třeba u oblíbených tepelných čerpadel vzduch/voda.

V této oblasti se pak nevyplácí šetřit a vhodné je volit kvalitní spotřebič, nejlépe kondenzační kotel, který dosahuje vysoké tepelné účinnosti.

Co dělat, když není plynová distribuční síť k dispozici?

Pokud byste chtěli topit plynem, ale nemáte k dispozici plynovou distribuční síť, nemusíte to hned vzdávat, protože dnešní trh nabízí široké možnosti.

Jednou z alternativ je vytápění plynem tak, jak to dělaly již naše babičky, tedy využít pro vytápění láhev s plynem. Tato možnost je však finančně nevýhodná a nepraktická, protože musíte nejen připojovat pořád nové láhve s plynem, ale starat se i o jejich výměnu za naplněné na sběrném místě.

Mnohem praktičtější, než používat láhev s plynem je využít zásobník plynu, který si můžete nechat umístit na zahradu nebo pod zem. Nejenže tak získáte velkou zásobu plynu, ale i o jeho pravidelné doplňování se může starat váš dodavatel. To vám jistě ušetří nemálo starostí.

Navíc i cena za instalaci plynového vytápění je v tomto případě velmi příznivá, protože plynový zásobník si můžete za symbolický poplatek pronajmout od svého dodavatele plynu. Oproti připojení ke klasické plynové distribuční síti můžete například ušetřit na délce přívodního potrubí od distribuční sítě, protože ta je často vzdálena od domu i desítky metrů. Nádrž si přitom můžete umístit výrazně blíže k vašemu domu.

https://www.flaga.cz/

Komentáře

Zatím nebyly vloženy žádné komentáře

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska