Pár tipů na to, jak získat dobrou práci

Nástup do nového zaměstnání je důležitým životním krokem. Každý z nás jistě chce, aby byl v nové práci spokojený a také, aby byl zaměstnavatel spokojený s ním.

Rady a tipy
8. 12. 2021
491 zobrazení
Pár tipů na to, jak získat dobrou práci

Pokud si nejste jisti, jakou práci si vybrat, pak je vhodné řídit se podle několika základních pravidel. Základem budou pochopitelně vaše schopnosti, možnosti a na druhé straně požadavky nového zaměstnavatele. Jestliže už máte vhodné tipy, ale stále se nemůžete rozhodnout, který vybrat, stačí se na chvilku zamyslet.

Co vás v předchozím zaměstnání bavilo a v čem jste byli úspěšní? A co vás naopak nebavilo a také vám to zákonitě nešlo?

Při výběru to mají jednodušší ti, kteří v nové firmě někoho znají. I když mohou být někdy názory jednoho člověka zkreslené. Výhodu také budou mít lidé, kteří se rozhodnou nastoupit do obchodu. Stačí tam zajít a pozorovat zaměstnance, jestli jsou příjemní a spokojení.

V současné době má celá řada firem své webové stránky. Rozhodně není od věci je navštívit a pročíst. Dobrou radou je také najít si recenze.

Přichází na řadu životopis

Životopis se doporučuje maximálně dvoustránkový. Několikastránkové pojednání nikdo číst nebude. Je důležité se zmínit nejen o dosaženém vzdělání, ale také o svých profesních zkušenostech. I přesto, že mnoho uchazečů o zaměstnání nevidí smysl v tom, aby se zmínili o trávení svého volného času a zálibách, může to být jeden z rozhodujících faktorů pro vaše přijetí a pozvání na pohovor.

DŮLEŽITÉ – v životopise nesmí být pravopisné nebo gramatické chyby.

Pracovní pohovor má své zásady

A je tu pracovní pohovor. Rozhodně ještě zdaleka nemáte vyhráno. Většina zaměstnavatelů hodnotí kladně, pokud přijdete formálně oblečeni.

Jste nervózní? Nic se neděje. S tím se počítá.

Důležitější je to, jak budete na pohovoru odpovídat. Jestliže se vás bude nový zaměstnavatel ptát na toho předchozího, pak se snažte hovořit o něm seriózně. V tomto případě je to jako v jakémkoliv jiném vztahu. Vašeho budoucího zaměstnavatele okamžitě napadne poučka o tom, že jednou budete hovořit podobně i o něm.

 

Komentáře

Zatím nebyly vloženy žádné komentáře

Vložit nový komentář

Pokud chcete vložit komentář, je třeba být přihlášený. Přihlásit se
Můj mazlíček na Vánoce dostal hned několik hraček :))
Jak pečovat o svého pejska